Επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος 9-12-2021

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές του Τμήματος Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΟΔ) της Γ' Τάξης επισκεφθηκε το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.
 Η Τράπεζα της Ελλάδος, θέλοντας να αναδείξει τον ρόλο, τις λειτουργίες και τη συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζει στο Μουσείο της αυτή την περίοδο 'Εκθεση με Θέμα:. "Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία".  Ο επισκέπτης,  μπορεί να ενημερωθεί επίσης για τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος, από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του πρώτου νεοελληνικού νομισματικού συστήματος το 1828 έως τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ και την ένταξη της χώρας σε αυτήν.
Ο επισκέπτης του Μουσείου, ακολουθώντας το ιστορικό νήμα της παρουσίασης, αναζητεί τις ρίζες του χρήματος στους αρχαίους χρόνους, παρακολουθεί τη σταδιακή εισαγωγή και καθιέρωση διαφόρων μέσων συναλλαγής, μαθαίνει για την εξέλιξη του θεσμού των κεντρικών τραπεζών και την πορεία προς την ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση.
Στις Συλλογές της Τράπεζας περιλαμβάνονται επίσης και αντικείμενα αισθητικού ενδιαφέροντος: νομίσματα, τραπεζογραμμάτια και νομισματόμορφα αντικείμενα (όπως παράσημα, μετάλλια, κ.ά.), έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά, κεραμικά), αρχιτεκτονικά στοιχεία (υαλογραφήματα, ψηφιδωτές συνθέσεις, τοιχογραφίες), έπιπλα, διακοσμητικά, αντίκες, φωτογραφίες. Πολλά από τα αντικείμενα αυτά κοσμούν χώρους της Τράπεζας της Ελλάδος.
Υπεύθυνος Καθηγητής της Διδακτικής Επίσκεψης ήταν ο κος Γεώργιος Νικολακόπουλος.

Εκτύπωση