grafTEE 2 epalTeliko

Αιμοδοσία Δευτέρα 27 Νοέμβρη 2017

Την Δευτέρα 27 Νοέμβρη 2017, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου ΛΑΙΚΟ, θα γίνει στο σχολείο μας η 1η αιμοδοσία για το σχολ έτος 2017-2018. Η δεύτερη αιμοδοσία θα γίνει τη Πέμπτη 15/3/2018.  Ώρα έναρξης της αιμοδοσίας: 18.30

Υπεύθυνη αιμοδοσίας- πληροφορίες: Μπέκα Ελευθερία 

Για οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε 
θα με βρείτε στα νέα εργαστήρια ή στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Το αίμα , όπως ξέρουμε, δεν παράγεται τεχνητά, μόνο χαρίζεται. Γι' αυτό μην διστάζετε. Ελάτε να μεταγγίσουμε μαζί με το αίμα μας την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας στο συνάνθρωπό μας. Ευαισθητοποιήστε και ελάτε με τον συγγενή ή το φίλο σας. Kαι παλιοί μαθητές αιμοδότες είναι ευπρόσδεκτοι. Ας κάνουμε την εθελοντική αιμοδοσία στάση ζωής.
ΠΡΟΣΟΧΗ Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την ταυτότητά και το ΑΜΚΑ( για όσους έχουν)

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Νοέμβρης 1973-Νοέμβρης 2017

Νοέμβρης 1973-Νοέμβρης 2017:

 

44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΤΙΜΑΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

 

Οι μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου φιλοξενούν το Δημήτρη Παπαχρήστο

εκφωνητή του ραδιοσταθμού της εξέγερσης το Νοέμβρη του 1973

Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017 8.30 μμ, στο σχολείο [Κύπρου και Ψαρών]

 

Για την αφίσα πατήστε εδώ.

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΑΡΙΑΓΝΗ

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης και Κινηματογραφική και το περιοδικό ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ πάνε θέατρο

 ΚΥΡΙΑΚΗ 17Δεκεμβρίου, 9μμ

ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΙΡΚΑ - «ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ»

«ΑΡΙΑΓΝΗ»

στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης συνεχίζουν και φέτος τη συνεργασία τους παρουσιάζοντας το 2ο μέρος «Αριάγνη» από την τριλογία του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες». Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε την περασμένη θεατρική περίοδο, όπου για πρώτη φορά μεταφέρεται στην ελληνική σκηνή το εμβληματικό αυτό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Λεοντάρης σημειώνει: «ο ίδιος ο τίτλος του μυθιστορήματος του Τσίρκα θέτει το θεμελιώδες ερώτημα για τον σκηνοθέτη: ποιος είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του έργου ; Ποιοι είναι οι βασικοί πόλοι της σύγκρουσης που περιγράφει ο συγγραφέας; Όταν δέχεσαι να μετατρέψεις ένα εμβληματικό κείμενο-ποταμό 350 σελίδων σε θεατρικό κείμενο 80 σελίδων, ήδη το έχεις προδώσει. Προδίδοντάς το όμως, μπορείς ταυτόχρονα να παραμένεις “ερωτευμένος” μαζί του. Το σημαντικό δεν είναι να δώσεις διαπιστευτήρια “πίστης” στο κείμενο του Τσίρκα, αλλά να αυθαιρετήσεις δημιουργικά, με απόλυτο σεβασμό στην ποιητική του και την ιδεολογία του. Η παράσταση, πέρα από τους δύο βασικούς πόλους σύγκρουσης του κειμένου του Τσίρκα, το Μάνο και το Ανθρωπάκι, δημιουργεί έναν τρίτο ισχυρό πόλο, δίνοντας στον κυνικό πολιτευτή Μερτάκη, το ρόλο του κονφερανσιέ. Αυτός αποτελεί και τον κεντρικό άξονα της παράστασης, καθώς με τη ρητορική του επιχειρεί να παγιδεύσει και να “χειριστεί” την σκέψη των θεατών. Έτσι, η παράσταση αποκτά χαρακτηριστικά performance, καθώς οι συγκρούσεις συμβαίνουν και τα αδιέξοδα προκύπτουν “εδώ και τώρα”, ενώπιον των θεατών, οι οποίοι εμπλέκονται σ ’αυτά. Την τελική λύση στο αδιέξοδο καλείται να δώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η Αριάγνη, όχι δραματουργικά, ως μυθιστορηματικός ήρωας του Τσίρκα, αλλά σκηνικά, ως ηθοποιός της παράστασης.»
Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου, Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βοηθός σκηνοθέτης: Μαριλένα Κατρανίδου, Φωτογράφος παράστασης: Μυρτώ Αποστολίδυο. Διανομή ( με αλφαβητική σειρά)
Θανάσης Βλαβιανός, Παντελής Δεντάκης, Θανάσης Δήμου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Ερατώ Πίσση, Μάνος Στεφανάκης.

Εξαιρετικά μειωμένη τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Για τους έχοντες κάρτα ανεργίας5 ευρώ

Για τα εισιτήριά σας απευθυνθείτε στις καθηγήτριες Μ. Μαχά και Α. Φατούρου

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο